На 70-годишна възраст почина Джордж Йънг - австралийски музикален пионер и движеща

...
На 70-годишна възраст почина Джордж Йънг - австралийски музикален пионер и движеща
Коментари Харесай

Почина Джордж Йънг - музикалният продуцент на AC/DC

На 70-годишна възраст почина Джордж Йънг - австралийски музикален пионер и движеща мощ зад рок легендите AC/DC.

Той бе текстописец и композитор. Остави зад себе си обичани песни като " Love is in the Air " и " Friday on my Mind ".

Йънг става прочут през 60-те години с групата Easybeats, която просъществува 4 години, само че е най-популярен с работата си за AC/DC, оставяйки диря в албуми като " Let There Be Rock ", " Dirty Deeds Done Dirt Cheap " и " High Voltage ", означават международни медии, представени от Българска телеграфна агенция.

" С горест в сърцата оповестяваме за гибелта на обичания ни брат и ментор Джордж Йънг. Без неговата помощ и управление не би имало група AC/DC. Не би могло да се откри по-добър професионален музикант, композитор, продуцент и ментор ", написа във Фейсбук групата AC/DC. 

Джордж Йънг е роден през 1946 година в Шотландия, макар че прекарва живота си в Австралия. Той е вторият от четирима синове в семейство, което през 1963 година се открива в Австралия. През 1965 година Йънг и музикантът Хари Ванда основават Easybeats. През 1973 година по-малките братя на Йънг - Ангъс и Малкълм, основават бандата AC/DC, с която е работил и той. 

Австралийската издателска къща Alberts удостовери новината за гибелта му с думите, че си е отишъл " непостижим текстописец, новаторски продуцент, актьор, наставник и извънреден музикант ", който над всичко е бил и благородник, " непроменяемо непретенциозен, очакрователен, образован и предан ", както и човек със ужасно възприятие за комизъм. Той бе " пиноер, непосредствен другар с Хари Ванда и Тед Албърт, основал нов саунд в австралийската музикална промишленост ", не престават още от Alberts. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР